Algemene onderhoudsgids

In onze algemene onderhoudsgids vindt u waardevol advies over de veiligheid en het welzijn van uw auto.

Hoe verwijdert u krasjes, deukjes en steenslag in de autolak?

Krasjes, deukjes en steenslag kunnen de waarde van uw auto flink verminderen. Gelukkig kunnen deze kleine schades vaak eenvoudig en goedkoop gerepareerd worden via een zogenaamde 'slimme reparatie'.

Neem contact op met Bosch Car Service Rijnders en ontdek hoe 'slimme reparaties' de waarde van uw auto kunnen verhogen.

Waar moet u op letten bij de banden?

Banden spelen een belangrijke rol in het brandstofverbruik. Het begint bij de keuze: hoe hoger de rolweerstand, hoe hoger het brandstofverbruik. Laat u informeren over de eigenschappen van banden vóór u ze aanschaft. Eenmaal gemonteerd, is de juiste bandenspanning het enige wat telt. Het brandstofverbruik stijgt immers met 1 % per 0,2 bar die naar beneden afwijkt van de aanbevolen bandenspanning. Door de bandenspanning lichtjes te verhogen, kunt u dan weer brandstof besparen.

Controleer de bandenspanning bij elke tweede tankbeurt en pas ze indien nodig aan.

Hoe belangrijk is de juiste afstelling van uw koplampen?

Slecht afgestelde koplampen zijn niet alleen gevaarlijk voor de chauffeur maar ook voor de andere weggebruikers. Ze geven niet alleen onvoldoende licht, ze kunnen ook tegenliggers verblinden. Het is dus belangrijk om uw lichten regelmatig te laten controleren om altijd veilig te kunnen rijden. De Bosch Car Service werkplaatsen kunnen uw koplampen afstellen.

Wat moet u controleren vóór u met vakantie vertrekt?

Eindelijk vakantie! Maar terwijl u relaxt, krijgt uw auto het zwaar te verduren. De extra bagage, hoge snelheden, het warme weer en lange ritten zorgen voor een enorme belasting. Om zeker te zijn dat u veilig op uw bestemming aankomt, denkt u vóór het vertrek best even na over enkele belangrijke aspecten:

  • De bandenspanning moet overeenkomen met de richtlijnen voor veiliger rijden van de fabrikant en om het brandstofverbruik en bandenslijtage te verminderen. Belangrijke informatie vindt u in de gebruiksaanwijzing, aan de binnenkant van het tankklepje, op de deurstijl of in onze bandengids.
    Het voertuig niet overladen.
  • Controleer de verplichte uitrusting zoals de gereedschapskit en de verbanddoos en vervang indien nodig.
  • Controleer het ruitenvloeistof- en antivriespeil.
  • Controleer het oliepeil en vul indien nodig bij.

Wat is belangrijk bij auto-onderhoud en het schoonmaken van de buitenkant?

Ga zoveel mogelijk naar een moderne wasstraat, omdat de klassieke borstels de lak van uw auto kunnen beschadigen. Als u de auto zelf wilt schoonmaken, wees dan voorzichtig met de hogedrukreiniger. Houd de sproeikop op voldoende afstand om de lak, banden, koplampen en wielen niet te beschadigen.

Reinig en onderhoud onderstaande onderdelen regelmatig:

  • Velgen (specifieker: lichtmetalen velgen)
  • Lak (bv. met een poetsmiddel, autowas of lakstift om kleine schade te repareren)
  • Rubberen en verchroomde elementen (bv. met een rubberen conditioner of polijstpasta)