Voorkom problemen met uw accu

Met een eenvoudige accucheck door Bosch Car Service Rijnders kunt u een lege accu voorkomen. Wij sporen problemen met de accu op vóórdat hij defect is!

Het probleem bij accu's is dat ze slijten zonder dat u het door heeft. Het probleem manifesteert zich doorgaans wanneer de auto niet meer wil starten - meestal op een ongelukkig moment. Een goede reden om uw accu regelmatig te laten controleren door Bosch Car Service Rijnders. Dit is vooral aan te raden vóór en na een strenge winter, want koud weer is niet goed voor een batterij.

Als de accu kapot is, raden we aan om deze te laten vervangen door een kwaliteitsaccu van Bosch. Deze gaat lang mee en is zeer betrouwbaar.

Wat houdt een accucheck precies in?

Eerst controleren we de fysieke toestand van de accu. Beschadiging is uiteraard een ernstig probleem, maar de Bosch Car Service technicus die de controle uitvoert, kijkt ook de klemmen grondig na. In geval van roest kunnen de stroomkabels geen goed contact maken.

Vervolgens wordt er gecontroleerd of de accuspanning voldoende is om de auto te starten. De capaciteit moet minstens 75% bedragen. Het is ook belangrijk om na te gaan of de accu de belasting van een startende motor aankan. We kunnen dit nauwkeurig meten met onze speciale apparatuur.

Tot slot moeten we nagaan hoe goed de accu oplaadt. Dat is vooral belangrijk als ze aanvankelijk een lage spanning vertoonde. De oplaadtest zal bepalen of er een probleem is of een normaal gevolg van een korte rit.

Aan een accu wordt normaal gesproken niet gesleuteld, de meeste problemen die bovenkomen tijdens de controle worden opgelost door de accu te vervangen. We raden accu's van Bosch aan omdat ze uiterst betrouwbaar zijn. Wij plaatsen de nieuwe accu en voeren de oude op een milieuvriendelijke manier af.

Wat is schadelijk voor een accu?

De belangrijkste oorzaak van slijtage is uiteraard de leeftijd. Een batterij bestaat uit cellen die mettertijd hun efficiëntie verliezen. Het is dus normaal dat een auto na verloop van tijd een nieuwe batterij nodig heeft.

Het verouderingsproces gaat echter sneller als de batterij regelmatig bijna leeg is alvorens ze op te laden. Men kan dus best niet te veel gebruik maken van de elektrische toestellen in de auto terwijl de motor niet draait. Het is ook niet raadzaam om de auto gedurende langere tijd niet te starten.

Ook temperatuur is een belangrijke factor bij het ontladen van de batterij. Als een auto tijdens de winter buiten in de kou geparkeerd staat, kan de spanning zodanig afnemen, dat hij niet meer start. Dan hebben we het nog niet over de schade die een batterij lijdt door ze regelmatig bijna volledig te ontladen en herladen. U kunt dit vermijden door de auto tijdens de winter af te dekken indien mogelijk. Het is ook een goed idee om de toestand van de batterij vóór en na de winter te laten controleren.

Tot slot is de kwaliteit van de batterij ook een belangrijke factor om voortijdige slijtage te vermijden. Kiezen voor een batterij uit het kwaliteitsgamma van Bosch is een uitstekende investering wanneer de accu moet worden vervangen.

Afspraak maken voor accucheck